Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Češky pohodlně přehrály i Slovenky a upevnily si vedení ve skupině

28. 6. 2019 | Lukáš Foff | Foto: Alena Zapletalová
Litomyšl – České juniorky zvládly také druhý zápas Světového poháru, když porazily Slovenky 6:1. Soupeř českého národního týmu sice bleskově zareagoval na první inkasovanou branku ve vlastní přesilové hře, ale to bylo z jeho strany všechno. Poté už byly na hřišti pouze české hráčky, které vstřelily dalších pět branek a první vzájemný souboj jednoznačně ovládly.
 

Začátek zápasu byl vyrovnaný a první možnost mohly mít Slovenky, které hrály první přesilovou hru. Jenomže jako první se do vedení dostal český výběr zásluhou Kristýny Kaltounkové. Slovenská reakce byla excelentní, protože po 32 vteřinách Kristína Šimnová využila pokračující přesilovku a srovnala na 1:1.

Od té doby ale už hrálo pouze jedno mužstvo, a to české. Za zlomový moment zápasu se jednoznačně dá označit 13. minuta, ve které české juniorky vstřelily dvě branky a uklidnily se. Slovensku nepomohla ani výměna brankářky, která sice dokázala zlikvidovat několik tutových šancí, ale i tak třikrát inkasovala. Hrdinkou zápasu se stala právě Kaltounková, která si připsala hattrick a dvě asistence k tomu.

Ohlasy

Marián Hambálek (trenér Slovenska): Těžko hodnotit, děvčata měla budíček v 5:30 a ještě se asi neprobudila. Systém turnaje je takový, jaký je, takže víme, že do finále jdeme. Dovolili jsme si nechat celý první útok doma a máme zde mladé holky, které potřebují nabrat zkušenosti a právě takovéto zápasy jim ty zkušenosti

Martin Davídek (trenér České republiky): Čtvrteční program jsme měli na stmelení party, mentální přípravu a odpočinek. Měli jsme obavy z ranního startu, protože jsme vstávali před šestou hodinou. Myslím si, že od začátku jsme hráli to, co jsme chtěli. Agresivně jsme napadali, uzavírali třetinu a stříleli. Byly tam i nějaké nedostatky, ale jsme rádi, že jsme to utkání zvládli. První zápas v československém derby je vždy trochu napjatá atmosféra, ale z holek to spadlo, což je dobré pro další zápasy.