Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Český výběr U15 bojoval až do konce, ovšem na Kanadu East nestačil

29. 6. 2019 | Gerard Filip
První a druhá třetina byla velmi povedená ze strany mladého výběru. Kanada si lámala zuby hlavně na výborném Janu Kuryviálovi, který předvedl nespočet parádních zákroků. Utkání nakonec rozhodlo časté vyloučení Čechů a šest gólů Kanady ve třetí třetině.
 

První třetina byla nesmírně vyrovnaná. Mladý výběr držel krok s favorizovanou Kanadou. V úvodu byla lepší Kanada, vytvořila si mnoho šancí, ovšem Čechy držel senzační Jan Kuryviál. Češi nakonec inkasovali a to ve 14. minutě po ráně Olivera Smitha. Inkasovaná branka mladý tým vůbec nerozhodila, spíše naopak a za minutu bylo srovnáno. Hráči do patnácti let využili přesilovou hru a branku si na svůj trikot připsal Jakub Wróbel.

I po druhé patnáctiminutovce se skóre měnilo, ovšem pouze na straně Kanady. Starší a favorizovaný tým začal hrát hodně do těla, což mladší výběr nečekal. Hned po první pauze přišel útok Kanady po pravé straně, který skončil brankou. Dawson Crane propálil Kuryviála z první a český tým musel dotahovat. Poté nadešel vyhrocený moment, který poslal tři české hráče na trestnou lavici. Situaci pět na tři kanadský tým využil a dostal se do dvoubrankového vedení. V závěru třetiny musel rozhodčí vylučovat na obou stranách, branka už však nepadla.

Poslední třetina zápasu dopadla pro český tým nejhůře. Na začátku třetiny bylo skóre 3:1, konečné je však 9:2 pro Kanadu. Mladý výběr se dopustil mnoha faulů. Čechům se ještě podařilo snížit, ale se zápasem to nic neudělalo. Hráčem zápasu byl zaslouženě zvolen Jan Kuryviál, nebýt jeho, skóre mohlo být ještě vyšší.

Ohlasy

Michal Edl (trenér Česka U15): Hodnotí se mi to velmi těžko. Devět obdržených gólů jsem nechtěl, výkon vypadal lépe. Hráli jsme dobře, kluci plnili úkoly a bojovali do poslední minuty. Některé momenty byly skutečně skvělé, zejména Jan Kuryviál chytal parádně. Času na regeneraci je málo, ale věřím, že konec bude úspěšný a tým získá respekt soupeřů.

Shaun Gannon (trenér Kanady East): Český tým mě velice překvapil. Nečekal jsem, že takto mladý celek nás může přehrávat. První třetina patřila jednoznačně jim. Po první pauze jsme si řekli co a jak, utkání již skončilo jak skončilo. Těším se na neděli.