Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Kanada East se rozloučila se Světovým pohárem výhrou nad USA Blue a končí pátá

1. 7. 2018 | Petr Sumbal
Derby dvou zámořských reprezentací přineslo již tradičně hodně vyhecovaný zápas, hráči si navzájem nedarovali ani centimetr hrací plochy zadarmo. Lepší kvalitu však v souboji o konečné páté místo předvedl tým Kanada East, který po výhře 4:0 nad USA Blue končí na Světovém poháru pátý.
 

Východní Kanaďané měli aktivnější vstup do zápasu, který byl navíc podpořen dvěma dvouminutovými fauly, které Američané spáchali. Ten první ještě USA dokázaly ubránit, druhý už nikoliv. Osmnáct sekund před koncem dostal od Mairse nabito Carson Wickie a propálil brankářku Biagettiovou.

Ve druhé třetině pokračovala mírná převaha kanadského družstva, Američany ale držel brankář Mathan Salinetro, který vystřídal ve 23. minutě Biagettiovou. Jenže ani ten Kanadu nedokázal zastavit, při hře čtyři na čtyři ho přesnou ranou překonal Brendan Mairs. Zbytek třetiny se odehrál ve znamení trestů, ale žádná další branka už nepadla.

Ve třetí třetině se mladým Američanům nedala upřít snaha o vyrovnání, ale Kanaďané si zkušeně závěr utkán pohlídali a nedovolili svému velkému rivalovi skórovat. Země javorového listu naopak své vedení ještě dokázala navýšit, když se v 37. minutě trefil po pěkné přihrávce od Hilliera Sean Baker. Úplnou pojistku pak přidala Kanada v samotném závěru, kdy to ještě Američané zkoušeli v šesti bez brankáře, to se trefil Blake Stephenson. Kanada Est končí na Světovém poháru na pátém místě, modří Američané o stupínek níž.

Ohlasy

Trenér Kanad West: Myslím, že to byl krásný, férový, ale tvrdý boj. Oba týmy do toho daly úplně všechno. My jsme šli do tohoto utkání s tím, že chceme vyhrát, a to se nám povedlo. Chci poděkovat všem organizátorům a lidem v Česku za uspořádání skvělého turnaje.

Trenér USA Blue: Dneska jsme hráli dobře, ale ne dost dobře, abychom vyhráli. Kanada má opravdu velmi dobrý tým. Jsem pyšný na naše mužstvo, protože zahrálo skvělý turnaj.