Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Slovensko vyhrálo 2:1 a ukončilo vítěznou sérii USA Red

30. 6. 2018 | David Sokol
Sobota byla posledním hracím dnem skupinové fáze turnaje a znovu nabídla několik skvělých zápasů. Dosud neporažení USA Red narazili na Slovensko a Slováci vstoupili do utkání skvěle, hned po začátku se dostali do vedení. Ačkoliv Američané měli herně převahu, Evropané dokázali ještě v první periodě svůj náskok navýšit. V prostředním dějství USA snížili svou ztrátu, ale Slováci přesto dokázali dovést zápas do vítězného konce, USA přehráli 2:1.
 

Ohlasy

Trenér Slovenska: Věděli jsme, že to bude náročné a bylo to možná ještě náročnější, než jsme si mysleli. Doufali jsme, že se dostaneme do vedení, což se také stalo. Kdybychom dali třetí gól, bylo by to mnohem klidnější, takto to bylo velmi napínavé. Velice si vážím kluků, každého jednoho z nich, protože makali, dali do toho všechno. Myslím, že jsme zaslouženě postoupili do finále.

Trenér USA Red: Slovenský tým si zaslouží plné uznání, opravdu nás přehráli. Když jsme šli do hry, věděli jsme, že speciální týmy budou hrát velkou roli, Slováci dali jeden gól v přesilovce a druhý v oslabení. Byla to bitva speciálních týmů a my ji prohráli. Naši kluci hráli poměrně dobře, ale nebyl to náš nejlepší zápas, zato Slováci svůj nejlepší zápas odehráli. Oni jsou vždy velice disciplinovaným týmem, dnes vyhráli bitvu speciálních týmů a celý zápas.