Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Švýcarsko na úvod turnaje jasně přehrálo Polsko

28. 6. 2018 | Vojtěch Jurák
Zlínskou část turnaje Juniorů do 16 let odstartoval první zápas skupiny B mezi Polskem a Švýcarskem. Před hlasitou podporou svých fanoušků si Švýcaři přesvědčivě poradili s polským soupeřem a jednoznačně vyhráli.
 

Úvod utkání se nesl v opatrném duchu, oba soupeři se zprvu spíše oťukávali. Postupem času se zejména Švýcaři začali ujímat aktivity a několikrát svého soka zatlačili na jeho polovině. Herní převaha vyústila v první gól utkání. Jannik Lüthi vyhrál vhazování před polskou brankou přímo na Fabriceho Feuze, který hned z první propálil brankáře. Švýcaři dál pokračovali v tlaku a brzy zásluhou Manuela Mbally zvýšili své vedení na 2:0. Ještě do první přestávky se stihli trefil také Poláci – patnáct vteřin před koncem první třetiny z nenápadné akce snížil Mateusz Filipowicz.

Ve druhé třetině Švýcaři kontrolovali hru a hned v jejím úvodu se vrátili do dvoubrankového vedení. Manuel Mballa zůstal nikým nehlídaný v prostoru mezi kruhy pro vhazování a pohotově poslal do branky vyražený míček. O chvíli později se prosadil David Kapanek a zvýšil stav na 4:1 pro svůj tým. V polovině třetiny měli Poláci velkou příležitost ke snížení – Marlon Wróbel se dostal za švýcarské obránce a utíkal sám na brankáře. Jeho střelu mezi betony však Lucas Jörg vyrazil hokejkou. Stejně neúspěšně skončily i zbylé šance obou týmů ve druhé části, do přestávky tak zůstalo skóre beze změny.

Ve třetí části se již žádný zvrat v utkání nekonal. Švýcaři pokračovali v aktivní hře, udržovali si převahu a přidali další dvě branky – trefili se Til Bucher a Manuel Mballa, pro kterého to byla třetí branka v utkání. Polsko se naopak dostávalo do šancí spíše ojediněle. Zřejmě největší šanci na úspěch měl samostatný únik Adriana Frankiewicze, polský forward však neprostřelil gólmana před sebou. Švýcaři tedy vyhráli své první utkání na turnaji jasně 6:1 a připisují si první body do tabulky.

Ohlasy

Trenér Polska: Pro nás to byl úplně první hokejbalový zápas, protože my jsme čistě hokejový tým. Je to pro nás něco nového, takové letní zpestření. Pro kluky je to hlavně zábava.

Trenér Švýcarska: Zápasu jsme od začátku dominovali, dobře jsme do něj vstoupili. Ale věřím, že tady ukážeme ještě víc, třeba už večer proti Česku. Na začátek turnaje nás výhra velmi těší, rádi si poslechneme naši hymnu.