Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Pohodová výhra s hattrickem! Američanky zdolaly Britky 4:0

28. 6. 2018 | Johan Čáp
Na přerovském Zimním stadionu se poprvé do víru Světového poháru dostaly také juniorky z USA a Velké Británie. Britky velmi dlouho bojovaly a překvapivě svého soupeře lehce přehrávaly, avšak Američanky svůj výkon postupně stabilizovaly. Druhá třetina pak patřila právě zámořskému výběru, když zmrazily všechny naděje Britek gólové údery Warholdové a Cutlerové. Druhá zmíněná poté přidala ještě jeden zásah, který Evropanky dokonale zneutralizoval. Závěr utkání tak už patřil týmu USA, který si dokráčel bez sebemenších problémů pro první výhru na turnaji, když ještě přidal jednu branku. Potřetí v utkání se prosadila kanonýrka Cutlerová.
 

Ohlasy

Trenér USA: Děvčata tentokrát pořádně makala, dokázala soupeřky účelně napadat a hlavně hodně střílela. Právě tohle byla cesta k vítězství. Na turnaji máme velice mladý tým, s nímž musíme hodně věcí ještě zlepšovat, ale jsem s našim výkonem spokojen. Hlavně v první periodě jsme byli sice lehce nervózní, ale postupně jsme hru vyrovnali a dokázali získat rozhodující náskok.

Trenérka Velké Británie: Utkání bylo parádní, všechny dívky hrály jako jeden tým, jeden národ. Odehráli jsme výborné utkání, které bylo nesmírně těžké. Výsledek je i v kontextu síly soupeře pro nás určitě super, navíc na tak skvělé akci s výbornou atmosférou a ogranizací.