Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

USA Blue v dramatické bitvě přehrálo o jedinou branku Švýcarsko

30. 6. 2018 | Redakce
Od čtyř hodin se ve zlínské PSG Aréně sehrála dramatická bitva mezi USA a Švýcarskem. Oba celky tvrdě bojovaly, nedarovaly si ani centimetr místa a až do poslední sekundy bylo o co hrát. Šťastnější byli nakonec Američané, kteří tak brali všechny body.
 

První třetina vyrovnaného utkání byla plná přesilových her, ale ani USA Blue, ani Švýcarsko své šance nevyužili. O něco více ze hry měli Američané, nedostávali se však do větších šancí a jejich soupeř byl z protiútoků nebezpečnější. Na druhou stranu jej zlobila častá vyloučení, pět minut před koncem šel navíc na déle než minutu do tři, čehož po dorážce mezi betony využil kapitán David Gray a otevřel skóre. Do konce třetiny už se skóre neměnilo a spokojenější tak bylo USA.

Na začátku druhé periody šel do oslabení vedoucí tým, Švýcarsko se ale ani přes tlak prosadit nedokázalo. No a tak přišel opět zhruba pět minut před sirénou trest. David Gray se z vrcholu kruhů opřel do míčku a propálil vše, co mu stálo v cestě, Švýcarsko bylo potrestáno za nevyužité šance. Helvétskému kříži nešla upřít snaha, v zakončení to ovšem vázlo. Šancí v přesilovkách bylo hodně, Biagettiová ale doslova zavřela branku.

Na začátku třetí třetiny už ale Švýcarsko přesilovku využilo a zavelelo k mohutnému dotahování. Z pravé strany se prosadil tvrdou ranou kdo jiný, než kapitán Matteo Bächler. O náboj a parádní atmosféru se postarali i fanoušci, kteří rozhodně měli co sledovat. Šance byly na obou stranách, brankáři ovšem excelovali. Ani závěrečný tlak a powerplay při přesilové hře nepřinesli vyrovnání a USA Blue tak nakonec připsalo všechny body po těsně výhře nad Švýcarskem.