Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Skvělý zápas mezi Kanadou East a Českem U15 vyhráli Češi 7:6

29. 6. 2018 | David Sokol
Poslední zápas pátečního programu proti sobě svedl výběr do 15 let domácího Česka a favorizovaný východní výběr Kanady. Javorové listy se dostaly do vedení hned v první minutě utkání, jenže Češi fantasticky bojovali, a dokonce se dostali do vedení 6:4. Zápas nakonec do vítězného konce dotáhli Češi díky výsledku 7:6.
 

Kanaďané začali zápas nejlepším možným způsobem, netrvalo ani minutu a dostali se do dvougólového vedení. Carson Wickie otevřel gólový účet utkání a o pár sekund později Nicholas Moore zakončil svou individuální akci přesně vyslanou ránou. Češi se však dokázali brzy do zápasu vrátit, Tomáš Lhota totiž zavěsil svou střelu přímo pod víko. Jenže Kanada ještě před první sirénou znovu zvýšila zásluhou Seana Bakera a jeho perfektního zakončení, Češi však dokázali svou ztrátu snížit o pár momentů později, šťastným střelcem se stal Miroslav Hálek.

I druhá perioda začala už známým způsobem, Kanaďané si hned v úvodu vzali míček na svoje hokejky a bezpečně jej udržovali před českou svatyní. Domácí tým se však dostal zpět do hry a začal tropit soupeři pořádné problémy. To brzy vyústilo ve vyrovnávací gól, Tomáš Lhota svým druhým gólem v utkání vše řádně zdramatizoval. Jenže to ještě nebylo vše z české strany, sotva o minutu později Tomáš Lhota zkompletoval další hattrick a přerovská aréna se změnila v brazilský stadion Maracaná! Jenže i Kanaďané k tomu měli co říct a netrvalo dlouho, než Carson Wickie znovu srovnal gólový stav utkání. Ovšem hrdina zápasu nebyl v severoamerickém týmu, Tomáš Lhota svým čtvrtým gólem vrátil svému týmu vedení. Rozjetý evropský vlak nehodlal zastavit a Lukáš Novotný poslal domácí výběr o další krůček blíž vysněnému vítězství. Kanaďané si vybrali oddechový čas a ten se záhy vyplatil, jelikož Brendan Mairs snížil české vedení na 5:6. Javorové listy posléze znovu vyrovnaly zásluhou druhého gólu v utkání od Nicholase Moora.

Po šestém kanadském úderu Češi vystřídali gólmana, Ondřej Bauš přepustil místo mezi třemi tyčemi Miroslavu Nistorovi. V posledním dějství byla hra dlouho velice vyrovnaná, oba týmy měly své světlé i stinné okamžiky a oba brankáři hráli skvěle. Utkání dospělo až do prodloužení, v němž zazářil Miroslav Hálek a rozhodl toto fantastické utkání!

Ohlasy

Trenér Česka U15: Naprostá fantazie! Věděli jsme, že náš tým umí hrát s takovými soupeři, jako je Slovensko nebo Kanada, a dneska to jenom potvrdil. Jsme spokojeni a výsledek je jen třešnička na dortu práce celého týmu v posledním dvouletém cyklu.

Trenér Kanady East: Český tým hrál taktickou a velmi chytrou hru. Byli velice trpěliví a naši kluci se v zápasu opravdu snažili, jenže jsme nedokázali najet na tu správnou vlnu, kterou jsme hledali. Rozhodně bych českému týmu dal plný počet bodů za to, jak byli disciplinovaní a drželi se svého stylu hry. Naši kluci měli několik dobrých příležitostí, ale český brankář byl skvělý v kritických situacích. Smekám před oběma týmy, byl to skvělý zápas a pro mě na lavičce velice zábavný.