Menu Zavřít
Více Zavřít
Rozhovory

Karolína Kosinová: Vyhrát zlato není jednoduché, musíme bojovat naplno

29. 6. 2018 | David Sokol
Poslední páteční zápas žen byl ve znamení velkého derby, na hřišti se totiž potkaly domácí Češky s velice silnými Slovenkami. Slovensko bylo před šampionátem pasováno mezi největší adeptky na zlato, jenže Češky ukázaly velikou bojovnost a zápas rozhodly už v první třetině, v níž si vypracovaly tříbrankový náskok. Ten si udržely až do konce a i přes menší potyčky zvítězily 7:0. Dvěma góly se v utkání blýskla Karolína Kosinová, úspěšná obránkyně dala v tomto rozhovoru nahlédnout do dění na modrém kolbišti.
 

Karolíno, zápas se Slovenkami, federativní derby. Vnímaly jste utkání jinak oproti jiným zápasům?
Vždycky to je soupeř, kterého moc nemáme v oblibě, protože to je mezi námi takové vyhrocené. Dnes jsme to zvládly dobře, teda až na menší zádrhel (úsměv), ale jinak to bylo dobré, zápas jsme si užily naplno.

Slovensko je mnohými považováno za nejsilnější výběr turnaje, věřily jste si do tohoto souboje?
My do každého zápasu chodíme stejně, každý soupeř je pro nás ten nejtěžší, nemůžeme nikoho podcenit. Musíme hrát vždycky stejně na 100 procent.

Jak chutná tak jasná výhra nad silným soupeřem?
Určitě sladce. Moc nás potěšila a opravdu jsme si užívaly každou minutu na hřišti.

Utkání bylo hodně vyhrocené a na začátku poslední třetiny se strhla šarvátka. Co se tam událo?
Já jsem tedy stála na modré, takže se ani do nějaké potyčky zapojit nemůžu a moc jsem toho neviděla, nicméně si myslím, že jsme neudělali ostudu ani v tomto (úsměv). Ale není to sportovní, nechtěly jsme hrát takovým stylem.

Opět jste měly drtivou první třetinu, co stojí zatím, že takto válcujete soupeřky už od samotného začátku?
Opravdu se snažíme mít co nejlepší vstup do zápasu, to tým povzbudí. Nevypouštíme jedinou minutu na hřišti, jediný souboj, prostě vůbec nic a dáváme do toho všechno.

Dnes jste dala dva góly a jste nejlepším střelkyní mezi obránkyněmi týmu. Jak se Vám daří takový střelecký úspěch?Jak se říká, bez nahrávek nemůže být dobrý gól (úsměv). Takže za to vděčím holkám, které mi výborně přihrávají.

Na šampionátu máte zatím stoprocentní bilanci a jeden zápas vás dělí o boje o medaile, věříte teď ve zlatý sen?
Nemůžeme si hned říct, že turnaj vyhrajeme a bude to jednoduché, musíme bojovat naplno. S Kanadou jsme ještě nehrály, takže uvidíme zítra.

V průběhu turnaje jste také inkasovali jen jedinkrát, co je důležité k takto perfektní defenzívě?
Máme dobrého gólmana, to je základ (úsměv). No a hra obrany je samozřejmě výborná (smích).

Vy hrajete také hokej, v čem se liší hra v hokeji a v hokejbale?
Sporty sice jsou to úplně odlišné, ale baví mě oba dva, a pak v tom moc rozdíl nevidím. Každý je trochu specifický, ale jádro je u obou stejné.