Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Napínavou přestřelku Slovenska a Kanady ovládli hráči javorových listů

29. 6. 2018 | Šimon Albrecht
Zápas dvou hokejbalových gigantů. Utkání mezi Slovenskem a Kanadou bylo obrovské drama. Největší drama dosavadního průběhu šampionátu. Na první gól se čekalo do páté minuty první části hry. Spousta branek a neuvěřitelných zvratů ve skóre. Tak takový byl zápas o čelo skupiny B v Přerově. Neuvěřitelně strhující bitvu, kde chvíli vedla Kanada a chvíli zase Slováci, rozhodli až v samotném závěru hráči javorových listů dvěma slepenými góly. Na to Slováci už nedokázali odpovědět a konečný výsledek je tedy 7:5 pro zámořský celek.
 
Utkání začalo ve svižném tempu. Oba týmy chtěliy vsítit první branku. Mírně aktivnějším celkem byla Kanada, která se dokázala prosadit jako první. Slováci však urputně bojovali a ještě v první třetině odpověděli gólem. Na začátku druhé třetiny dokonce skóre otočili, ale javorové listy hrály s klidem a zanedlouho si vzaly své vedení opět zpět. Slováci pak dvakrát dotahovali, až prokletí zlomil Dominik Hajas, který strhl vedení na stranu hráčů s křížem na hrudi. Netrvalo však dlouho a hladoví hráči v červeném znovu skórovali a dokázali srovnat krok se Slováky. Kanaďané později byli v neuvěřitelném laufu a dokázali skórovat ještě dvakrát v krátkém časovém úseku a to už byl pro Slováky poslední hřebíček do rakve. Tak vyrovnané a krásné utkání, plné branek a šancí prohrají v samotném závěru. Kanada si z toho utkání odnáší velice důležité tři body, jelikož již padla se Spojenými státy. Slováci na prohru musí rychle zapomenout a začít se připravovat na duel proti největšímu soupeři z USA.

Ohlasy

Trenér Kanady East: Bylo to perfektní utkání s dobrým soupeřem. Slovensko je vskutku těžký soupeř, ale my si s ním nakonec dokázali poradit. Hráli jsem dobře na své půlce i na polovině Slováků. Na konci nám pomohl srovnávací gól. Kluci byli nabuzení a chtěli vyhrát. Taková parta hráčů, která se dokáže podpořit, rozhoduje zápasy.

Trenér Slovenska: Byl to dle mého soudu dost zbrklý a svižný zápas. Jsme trochu zklamaní, že jsme si nedokázali udržet to vedení ve třetí třetině aspoň chvíli. To pak bylo rozhodující ty rychlé góly, co nám hbití Kanaďané nadělili v závěru zápasu. Byli lepší v soubojích jeden na jednoho a to bylo tristní.