Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Souboj severoamerických gigantů ovládli červení Američané

28. 6. 2018 | David Sokol
Severoamerické derby mezi červeným týmem USA a západním výběrem Kanady bylo dosud bezesporu tím nejatraktivnějším duelem Světového poháru. Obě mužstva předváděla velice rychlou a důraznou hru, zápas byl zábavný a bez jakýchkoliv hluchých míst. Přesto ani jeden tým nedokázal překonat obranu soupeře až do závěru druhé periody, kdy Američané využili přesilovou hru a po dlouhém čekání otevřeli skóre utkání. V posledním dějství svůj náskok ještě navýšili a i navzdory tvrdému odporu od Kanaďanů si Spojené státy dokráčely pro cenné vítězství.
 

Ohlasy

Trenér Červeného týmu USA: Kanada je vždy dobrý soupeř, mají v týmu hodně talentovaných hráčů a disciplíny, takže jsme se museli hodně snažit. Předvedli jsme čtyři skvělé lajny, každý hráč odvedl svoji práci. Zblokovali jsme mnoho střel a hráli jsme dobře v obraně, což je vždycky klíč. Kanaďané nabízí spoustu talentu a jsou fenomenální v útok, takže jsme museli v obraně hrát opravdu dobře. To byl náš hlavní úkol.

Trenér Západního týmu Kanady: Narazili jsme na tvrdě pracující tým a my jsme se opravdu snažili. Před zápasem jsme pracovali na celé řadě věcí, ale i Američané předvedli dobrý výkon. Teď se přesuneme zpět k tabuli a popřemýšlíme o tom, co můžeme zlepšit. Jsme s naším výkonech opravdu spokojeni, kluci tvrdě makali a dali do zápasu to nejlepší. Teď jen vše rozložíme na malé kousky, které bychom mohli vylepšit, protože zítra nás čeká další silný tým. Chtěl bych pogratulovat Američanům, teď se soustředíme na další zápas.