Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Bitva favoritek! Kanada zdolala v důležitém utkání Slovenky 3:0

28. 6. 2018 | Johan Čáp
Slovensko s Kanadou patří bez diskuse mezi jedny z nejlepších týmů této dekády. Jejich vzájemná bitva v kategorii juniorek do 20 let tak už před svým startem slibovala velmi zajímavý průběh. Kanaďanky se v první třetině do mladých Slovenek pustily s velkou vervou, nicméně jejich defenzíva tuto výzvu zvládla. Ovšem na konci první třetiny zahrozila agilní Jessica Davisová, která otevřela skóre velké hokejbalové bitvy. Slovenky byly zahnány do úzkých. Ve druhé třetině se tak sice velmi nadějně snažily o vyrovnání, ale Kanada ukázala svou vnitřní sílu. Zejména v obraně prakticky nedělala chyby a většinu talentovaných střelkyň soupeře si dokázala pohlídat. Ba co víc, dvě minuty před druhou pauzou se dostala zásluhou Whelanové už do dvoubrankového náskoku. Kanaďanky si svůj náskok pohlídaly a ještě navíc přidaly jednu branku. Hned na startu Světového poháru tak získal zámořský výběr velmi důležité tři body.
 

Ohlasy

Trenérka Slovenska: Předvedly jsme sice celkem slušný výkon, ale rozhodně jsme očekávali, že budeme hrát lépe. Nedařilo se nám moc kontrolovat míček a rozehrávku, ale Kanada je zase na druhé straně velmi těžký soupeř. Protivník předvedl objektivně lepší hru po všech stránkách.

Trenér Kanady: Utkání bylo velmi napínavé, šance si připisovaly týmy na obou stranách. Jak zápas postupoval, soupeř lehce polevil ve své aktivitě. Ale na druhou stranu to nebyl jednoznačný zápas, Slovenky hrály velmi dobře a připsaly si i několik nadějných brejkových situací. Plusem navíc je bezesporu nula na kontě naší brankářky.