Menu Zavřít
Více Zavřít
Týmy a zápasy

Hráčky do dvaceti let zažijí premiéru. Šance jsou otevřené

24. 6. 2018 | Šimon Albrecht
Premiérový světový pohár čeká juniorky do dvaceti let. A bude to vskutku zajímavý turnaj, který může mít překvapivého vítěze. Velkým favoritem je Kanada, ale na triumf zaútočí i Česká republika a Slovensko, nebo zámořský tým z USA. A co outsider z Velké Británie?
 

Kromě hráčů do 16 let se turnaje zúčastní i výběry žen do 20 let. Pro tuto kategorii se jedná o úplně první světový pohár. Ve srovnání se seniorským výběrem lze vyvodit, jak by mohl tento zajímavý turnaj dopadnout.

Poslední mistrovství světa se konalo v Pardubicích. A výběr domácích hráček se postaral o milé překvapení a doma si nechaly titul mistryň. Neměl by se však opomenout ani na největší favorit z Kanady, který má vysoké ambice napříč všemi kategoriemi. Totéž lze říci i o Slovenkách, které však v posledních letech jdou výkonnostně mírně dolů. Velkým překvapením by mohl být výběr mladých hráček ze Spojených států. Jejich „Áčko“ loni v Pardubicích vybojovalo stříbro a byla to pro ně vůbec první medaile. A jak to tak ve sportu bývá, kvalitní mládež odráží výsledky v seniorské reprezentaci.Posledním týmem je Velká Británie. Seniorský kádr zatím čeká na premiérovou medaili.