Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Slovenský tým potvrdil roli favorita a hladce porazil Británii

29. 6. 2019 | Gerard Filip
Slovenský tým potvrdil roli favorita a od začátku diktoval hru. Úvod utkání byl poměrně klidný, ale nařízené trestné střílení nastartovalo slovenský brankostroj. Slovenský tým náběh proměnil a za čtyři minuty bylo skóre 4:0. Druhá třetina měla stejný průběh. Britové inkasovali dalších pět gólů a bylo rozhodnuto. Andrej Siakeľ dokázal v utkání vstřelit hattrick, k tomu si ještě připsal dvě asistence. Na druhé straně zářil brankář Dominic Rae.
 

Ohlasy

Lubomír Liška (trenér Slovenska): Hráli jsme, co jsme chtěli. Stříleli jsme i hráli kombinačně. Dali jsme několik pěkných gólů. Těšíme se na zítra na souboj o třetí místo!

Viliam Holička (trenér Velké Británie): Věděli jsme o síle Slováků. V defenzivě se nám dařilo prvních pět minut, ale poté nás přečíslovali, uměli si dobře přihrávat. Snažili jsme se hrát disciplinovaně, ale ne vždy se to dařilo. Věřil jsem, že vstřelíme gól alespoň v přesilovce. Tak snad to vyjde zítra v souboji o páté místo proti české patnáctce. Už předem musím poděkovat za vynikající turnaj, moc se nám tu líbí.