Menu Zavřít
Více Zavřít
Rozhovory

Lucie Rejlová přivezla trofej z mistrovství světa do České Třebové. Světový pohár si pochvaluje

29. 6. 2019 | Matěj Vybíral
Přesně před týdnem vybojovaly české hráčky na mistrovství světa v Košicích bronz. Nyní přivezla pohár i medaili jedna z reprezentantek Lucie Rejlová na Světový pohár do České Třebové.
 

Světový pohár v hokejbale žen do 18 let a mužů do 16 let patří mezi významné mládežnické turnaje. „Takových akcí si hodně cením. Jsou skvělé pro rozvoj hokejbalu. Rovněž jde o výbornou přípravu na seniorské turnaje,“ myslí si mistryně světa z roku 2017 Lucie Rejlová.

Na letošním šampionátu se Češky do finále nedostaly, útěchou jim byla bronzová medaile po vítězství 5:0 nad Slovenskem a pohár: „Mrzí mě, že jsme si nezahráli finále. Ovšem samozřejmě každé medaile si velmi cením. Je to náplast, ale moc pěkná.“

Právě s pohárem za třetí místo, bronzovou medailí a reprezentantkou, se mohli vyfotit fanoušci před posledním skupinovým zápasem žen Česko – Slovensko v 16:00. Našla se i řada dětí, které po fotce vzaly hokejky do rukou a hrály na menším hřišti u stadionu. „Je krásné vidět, když se hokejbalem baví, žijou jím. Rozhodně lepší, než kdyby seděly u počítače,“ usmívá se Rejlová.

Ta se na zápasy Světového poháru půjde podívat: „V týmu mám několik spoluhráček ze šampionátu. Budu fandit dnes i zítra ve finále!“