Menu Zavřít
Více Zavřít
Rozhovory

Každý zápas proti Kanadě nám dá obrovskou porci zkušeností, uznává Matyáš Bláha z české U15

28. 6. 2019 | Gerard Filip
Česko U15 prohrálo i utkání proti favorizované Kanadě West. Zápas od začátku patřil Kanadě, skóre tomu také napovídá. Kanada West je i díky tomu na velmi dobré cestě v boji o finále. Páteční zápas byl pro ně velmi klíčový, a ten se jim podařilo zvládnout. Český tým čeká už jen na jedno, a to Velkou Británii, kterou musejí porazit. I přesto, že český tým prohrál, diváci i hráči si utkání užili. Po zápase jsme si na rozhovor vzali mladého talenta Matyáše Bláhu, který nám ho vřele poskytl.
 

Dnes jste hráli proti silné a hlavně starší Kanadě West, což bylo na hřišti znát.
Ano, tak ze začátku tam z naší strany byla nervozita, ovšem chtěli jsme urvat alespoň bod, jenže Kanada nás do moc akcí nepustila.

V úvodu utkání jste měl velkou šanci na gól, nakonec jste ale netrefil branku, co se stalo?
Bohužel mi střela nesedla, což byla ohromná škoda. Kdyby mi střela sedla, tak by podle mě nadělala kanadskému brankáři značné problémy.

První třetina viděla jen dva góly, ovšem druhá třetina dopadla úplně jinak, jak to?
Úvod druhé části se nám nevyvedl, sotva jsme si dobře přihráli a Kanada z toho lehce těžila. Poté nám soupeř odskočil už o čtyři góly a to byl ten moment, který rozhodl utkání.

Zápas jako takový ale nebyl z vaší strany špatný, podle diváků i trenéra jste odehráli výborný zápas, jaká byla vaše taktika?
Ano, utkání nebylo špatné. Myslím si, že jsme bojovali po celý zápas a zvládli ho se ctí. Taktika byla taková, že jsme hráli na tři lajny, jenže po celou dobu utkání to prostě nešlo.

Kanada na světový pohár přijela opravdu s dobrým kádrem, jak už East, tak West, byla to pro vás nová zkušenost?
Určitě, Kanada je ohromně silný tým s vysokými hráči, kteří mají na hokejce klid. Přesně tak, hráči i já samotný nabíráme a získáváme nové zkušenosti, navíc zápasy jsou velmi fyzicky náročné, ovšem příští rok to zúročíme.

Co říkáte na diváky a sobotní důležitý zápas?
Nečekal jsem tak skvělou diváckou atmosféru, byla to naprostá paráda, děkuji jim za to. V sobotu to prostě musíme urvat, za jakýchkoliv okolností.