Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Kanada West ukázala své síly a mladší výběr Česka porazila bez inkasované branky

28. 6. 2019 | Gerard Filip
Kanada od začátku kontrolovala vývoj utkání a podle toho také skončil zápas. Úvod utkání byl velmi vyrovnaný, diváci na první branku museli čekat až do třinácté minuty. Poté se s góly roztrhl pytel, do branky Česka nakonec padlo devět gólů. V utkání se blískl mladý talent Dawson Paternak, jelikož v zápase vstřelil čtyři branky.
 

Kanada již od začátku dominovala, ovšem na gól se poměrně dlouho čekalo. První branka zápasu padla až ve třinácté minutě první třetiny o kterou se postaral Rory Neill. To ale nebylo všechno. Ještě před první sirénou musel Nistor lovit z brány další trefu, tentokrát Dawsona Pasternaka.

Druhá třetina nebyla stejná jako první, jelikož branka přišla už v druhé minutě. Na časomíře odbyla sotva minuta a Kandští hráči se radovali počtvrté. Poté se hra převážně uklidnila, ale hladový Dawson Pasternak chtěl střílet góly a v čase 22:49 vsítil hattrick. Český tým se též začal dostávat do šancí, jenže silný brankář Kanady za svá záda nic nepustil. Do konce druhé třetiny, padly další dvě branky a opět do sítě českého týmu.

Třetí třetina byla ze všech nejklidnější. Kanadský celek utkaní již pouze dohrával, i přesto se jim podařilo vstřelit dvě branky. Dawson Pasternak vstřelil v zápase čtyři branky a je zatím nejúspěšnějším střelcem na jeden zápas. Zatím nikomu se čtyři góly v jednom utkání nepovedly. Český tým tedy na první výhru stále čeká, zatímco Kanada je na výtečné cestě do finále.

Ohlasy

Paul Kastes (trenér Kanady West): Soupeř na nás vystartoval velmi důrazně. Naši kluci ale hráli velmi rychlý, tvrdý hokejbal, dařilo se nám často střílet. Co se týče Dawsona Pasternaka, není vůbec překvapivé, že se mu podařilo nastřílet čtyři branky. Na hřišti byl jasný lídr. S týmovým výkonem jsem spokojen, ale ještě stále zbývá několik zápasů do samotného finále.

Michal Edl (trenér České republiky U15): Zápas jsme odehráli podle mě dobře. Kanada hold měla silnější tým a nám se nepodařilo proměnit šance, které se nám naskytly. Závěrečný zápas proti Británii musíme vyhrát.