Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Smolná prohra české šestnáctky. Kanada East veledůležitý zápas zvládla otočit

27. 6. 2019 | Johan Čáp
Český výběr do 16 let nedokázal navázat na dopolední vítězství nad U15 a během čtvrtečního večera padl s kanadským výběrem East. A to i přesto, že domácí tým se dostal do vedení a dlouhou dobu na dostřel od hokejbalistů javorového listu. Brzké vyrovnání, kanadské trestné střílení a české trápení v přesilovkách nakonec patřily mezi hlavní klíče ke kanadskému vítězství, které nezhatil ani tlak české šestnáctky v závěrečných sekundách hry.
 

Čeští hokejbalisté odstartovali jeden z klíčových duelů základní skupiny snově. Hned po minutě hry se dokázal trefit Marek Hroch. Češi i nadále pokračovali velmi v zajímavém tlaku, nicméně Kanaďanům se povedlo zvrátit nastavený trend a postupem času se Čechům vyrovnat. Což jen potvrdil v 7. minutě kanonýr Ryan Greene.

Na hřišti byl stále k vidění velice dynamický, fanouškovsky pohledný hokejbal. Plný akcí, přečíslení a gólových šancí. V průběhu druhé třetiny se vše změnilo po faulu Matyáše Svobody, po kterém proměnil Dylan Hudson trestné střílení. Na konci třetiny navíc zvýšil vedení svého týmu Ryan Greene a český morál postupně klesal. Časté nevyužité přesilovky tak nahrávaly spíše Kanadě. Necelé dvě minuty před koncem sice ještě oživil naděje Jan Bečka, trefa do prázdné branky od Ryana Greeneho ale už jen pečetila nesmírně klíčovou výhru Kanady East.

Ohlasy

Shaun Gannon (trenér Kanady East): Utkání mělo vysokou kvalitu, jako finálový zápas. Oba týmy předvedly rychlou a tvrdou hru. Češi na nás vystartovali velmi nabuzeni, ale mí svěřenci zvládli tento moment ustát a vrátit se zpět do utkání. Měli jsme úseky hry s velkým tlakem, zároveň jsme se dokázali vyhýbat chybám. Kluci se už postupně sehrávají, s dnešním výkonem jsem nadmíru spokojen.

Jiří Christ (trenér Česká republika U16): Bylo to zvláštní utkání. Srazilo nás trestné střílení, ten verdikt byl spekulativní. Bohužel jsme měli hodně vyloučených, ale na druhé straně Kanada to měla podobné. Kluci do toho dali maximum, prohry je velká škoda.