Menu Zavřít
Více Zavřít
Týmy a zápasy

První duel přinesl skvělou atmosféru díky stovkám dětí

27. 6. 2019 | Kateřina Hamplová
V úvodním duelu juniorek do osmnácti let se české reprezentantky utkaly proti Velké Británii. Celý průběh zápasu naznačil jasný výsledek pro Češky v poměru 13:0. Podíl na českém úspěchu měly bezpochyby děti ze základních škol, kterých přišlo několik stovek a nabudily výbornou náladu na celém stadionu. Připraven byl také zábavný program ve formě soutěží a venkovních stanovišť.
 

České juniorky předvedly gólovou show a berou si tak body hned z prvního utkání. „Před zápasem jsme si řekli, že do něj musíme vstoupit tak, abychom vyhrály. Hlavně jsme ale chtěly, abychom si to užily. Souhra je výborná, protože spoustu holek spolu hraje v průběhu celého roku,“ hodnotí duel autorka čtyř branek Kristýna Kaltounková.

Velká Británie bohužel nevstřelila ani gól, ale hráčky chtějí být za každou cenu pozitivní po celou dobu šampionátu. „Pro mnoho hráček je turnaj něco nového. Nečekáme proto moc vstřelených gólů, ale alespoň dívky získají zkušenosti do budoucna,“ hodnotí jedna z hráček z britského kádru. "Fanoušci byli úžasní, tohle jsme snad ještě nezažily."

Taková účast se dlouho na hokejbalovém zápase mládeže nepamatuje. Atmosféra na stadionu se dala považovat za výbornou hlavně díky několika stovkám dětí z třebovských škol a jejich skvělou náladou. Zafandit přijely děti ze ZŠ Nádražní, ZŠ Habrmanova a Gymnázia Česká Třebová.

Všechny zaplněné tribuny zdobily vypracované plakáty s českými vlajkami, se kterými se děti mohly zúčastnit v soutěži o nejlepší slogan. Hlučné pozadí zápasu si chválí organizátoři a samozřejmě i samotné hráčky. „Žáci nám tu udělali neskutečnou atmosféru a nezapomenutelný zážitek,“ vděčí fanouškům hráčka číslo 8.

Soutěží o nejlepší plakát dětský program však neskončil. Po zápase se chystala stanoviště na venkovním hřišti, kde si mohly děti okusit střelbu do různých velikostí branek nebo do připraveného terče. „Děti fandily ukázkově, užily si to, měly krásné transparenty,“ usmívá se paní učitelka. Všichni žáci a žákyně se společně se shodují, že rozhodně chtějí vidět českou reprezentaci na stupni vítězů.

FOTOGALERIE