Menu Zavřít
Více Zavřít
Týmy a zápasy

Jak se hraje turnaj hráčů do 16 let?

21. 6. 2018 | David Sokol
Světový pohár v hokejbale 2018 odstartuje již příští čtvrtek 28.6. a během čtyř dní bude celkem desítka celků mladých hokejbalistů z celého světa bojovat o cenné kovy. Jaké fáze turnaje budou muset hráči do 16 let zvládnout? To se dozvíte v tomto článku.
 

Vše odstartuje ve čtvrtek 28.6. prvními zápasy ve skupinách. Deset týmů je rozděleno do dvou skupin po pěti mužstvech - skupinu A tvoří Česko U15, Slovensko, Velká Británie, USA Red a Kanady East; skupinu B pak Česko U16, Polsko, Švýcarsko, USA Blue a Kanada West. Skupinová fáze turnaje se hraje systémem každý s každým, tudíž všechny týmy sehrají celkem čtyři zápasy a pořadí ve skupině bude klíčové pro play off.

V něm proti sobě vždy nastoupí týmy z obou skupin, které skončily na stejném místě, tudíž první ze skupiny A proti prvnímu ze skupiny B hrají o zlato, druhé týmy za skupin o bronz,...

Všechny zápasy ve skupině A se sehrají v Přerově, utkání skupiny B ve Zlíně. S výjimkou klání o 9. místo pak veškeré souboje o konečné umístění bude hostit zlínská PSG Arena.

Podrobný rozpis turnaje