Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Start na výbornou. České dívky rozstřílely Británii

27. 6. 2019 | Johan Čáp
Č. T Ř E B O V Á – Česká juniorská osmnáctka bez sebemenších problémů zvládla vstup do Světového poháru juniorů. Svěřenkyně trenéra Martina Davídka se proti stejně starým hráčkám Velké Británie sice na začátku lehce rozkoukávaly, ale po úvodní trefě v páté minutě už nastartovaly raketové tempo a přidávaly jednu branku za druhou. Ostrovanky navíc ve druhé periodě musely kvůli zdravotním potížím brankařky nasadit do brankoviště hráčku z pole, nakonec se tak konečné skóre zastavilo na 13:0 pro pořádající tým, který se mohl opřít o fantastickou atmosféru vytvořenou žáky třebovských škol.
 

Celou kanonádu odstartovala po krátkém oťukávání Patricie Škorpíková, hned za dvacet sekund pak Češky udeřily podruhé. Právě v tento se prakticky zápas rozhodoval, Britky se totiž už po dvojitém direktu nedokázaly dostat na úroveň, kterou krátce předváděly na startu zápasu.

Český výběr postupně zvyšoval tempo v ofenzivní fázi, zejména Kristýna Kaltounková potvrzovala fakt, proč patřila mezi opory Češek i na nedávném šampionátu dospělých. Obrovské technické devízy, velké zrychlení, šikovné ruce. Tohle všechno pomohlo české lídryni ke vstřelení čtyř branek. Britky navíc dopomohly domácímu týmu k ještě větší dominanci v době, kdy se musela ve druhé třetině z branky poroučet kvůli nevolnosti brankářka Charlotte Jacksonová. Místo ní se dostala na hřiště nuceně hráčka z pole, Kirtsen Reanová. I ona se snažila zastavit nápor soupeře, ale nakonec ani ona nezabránila jasné výhře českých lvic v poměru 13:0.

Ohlasy

Martin Davídek (trenér České republiky): Utkání bylo velmi dobré, i přesto ze se s Britkami utkaly již vícekrát, tak stejně nevěděly, do čeho jdou. Mužstvo bylo velmi dobře připravené a toto utkání bylo spíše na oddych před pátečním důležitějším zápasem. Hráčky si mohly vyzkoušet všechny taktiky, herní systémy. Jsem s naším herním výkonem spokojen.