Menu Zavřít
Více Zavřít
Rozhovory

Věřím v úspěch! Máme vyrovnaný tým, nepochybuje kapitán šestnáctky Hálek

26. 6. 2019 | Filip Červinka
Již tento čtvrtek 27.6. startuje vrcholná mezinárodní mládežnická akce. V České Třebové a Litomyšli se naplno rozhoří Světový pohár chlapců do 16 let a na historickou premiéru se těší dívky do 18 let. Jeden ze dvou domácích celků v podobě národního týmu hráčů do 16 let pilují formu od pondělí 23.6. přímo v dějišti šampionátu. „Zaměřili jsme se především na přesilovky, jak je přesně chceme sehrát,“ nechává nakouknout pod pokličku příprav v rozhovoru kapitán Miroslav Hálek. „Troufám si říci, že jsme sehraní,“ věří obránce reprezentační šestnáctky.
 

Pilovali jsme přesilovky a založení útoku

Do startu Světového poháru zbývá prakticky jen pár hodin. Reprezentační šestnáctka dorazila do dějiště šampionátu v České Třebové už v pondělí 23.6. a svěřenci hlavního kouče Jiřího Christa se okamžitě vrhli do finálních příprav. „Zaměřili jsme se především na přesilovky, jak je přesně chceme sehrát. Dále jsme pilovali založení útoku a přechod přes střední pásmo,“ prozrazuje kapitán národního týmu hráčů do 16 let Miroslav Hálek.

Národní výběr hráčů do 16 let bydlí nedaleko České Třebové. Talentovaní hráči se tak nemusí stresovat žádným tlakem a plně se soustředit na sebe a své výkony. Během tří předturnajových dnů proběhly i mimohokejbalové aktivity, kterými se sportovní týmy stmelují tak, aby se vytvořila jedna silná parta směřující za svým snem. „Určitými aktivitami jsme tým stmelili, jak se patří. O nic speciálního se ale nejednalo,“ nechce prozrazovat detaily jako správný kapitán a vůdce kabiny Hálek.

Patnáctku nesmíme na úvod podcenit! Mají kvalitní tým

Hokejbalisté do 16 let se vhrnou do další mezinárodní zkušenosti ve čtvrtek v dopoledních hodinách a až do konce šampionátu si neodpočinou, protože je čeká pět náročných duelů v základní části a následně konečný boj, doufejme, že o placku nejcennější. „Věřím, že na úspěch máme. Všechny čtyři lajny jsou vyrovnané,“ zamýšlí se Hálek. „Troufám si říci, že jsme sehraní, máme nadupaný tým a snad to urveme,“ doufá jeden z tahounů šestnáctky na blížícím se Světovém poháru.

Úvod turnaje přinese hned české derby. Od 11:00 se proti sobě postaví nejmladší výběr na turnaji v podobě talentovaných hokejbalistů do 15 let, které se bude snažit srazit na kolena česká reprezentace hráčů do 16 let. „Patnáctka bude mít silný tým. Myslím si, že se bude jednat o vyrovnaný zápas,“ věří kapitán Hálek. „Věkem se nedá určit výhra! Jsou sice mladší, ale za to šikovní, takže nesmíme utkání podcenit a hrát po celou dobu naplno!“ vztyčuje varovný prst.

Každý rok se nejen na mládežnických šampionátech prezentují výtečnou hrou zámořské celky. Kanada letos opět po roce přiveze do České Třebové dva výběry East (Východ) a West (Západ). Čeští hokejbalisté narazí na oba celky. „Hru Kanady jsme ještě detailně neprobírali, ale budou hodně běhaví a důrazní,“ uvědomuje si Miroslav Hálek. „Musíme se na ně pořádně připravit,“ zdůrazňuje kapitán reprezentační šestnáctky.