Menu Zavřít
Více Zavřít
Propagace

Světový pohár na konci června opět v České republice! Premiéra pro dívky U18

1. 3. 2019 | Filip Červinka
Je nám ctí, že můžeme společně s ISBHF – mezinárodní hokejbalovou federací oznámit, že se nadcházející Světový pohár hráčů do 16 let uskuteční znovu po roce na území České republiky, a to v České Třebové a Litomyšli. Na východě Čech se své mezinárodní premiéry dočká kategorie juniorek do 18 let. Po loňské úspěšné premiéře kategorie juniorek do 20 let tak přichází na řadu další velká premiérová akce. Chlapci do 16 let budou chtít vylepšit umístění z Přerova a Zlína v podobě bronzových medailí, osmnáctileté dívky zase chtějí navázat na zlato dvacítky! Celá paráda startuje 27. června nezadržitelně se blížícího se roku 2019 a vyvrcholí 30. června.
 

Prezident ISBHF Gortsos je z dalšího poháru v ČR nadšený

Světový pohár hráčů do 16 let se společně s premiérovou světovou akcí pro dívky kategorie U18 uskuteční 27. – 30. června v roce 2019 na zimních stadionech v České Třebové a Litomyšli, kde se každoročně koná tradiční a pro talentované hokejbalisty oblíbený celorepublikový Camp talentované mládeže. Jedná se o dvě krásná sportovní místa na východě Čech, kde je hokejbal nesmírně oblíbený a rozšířený, vždyť východočeský region oplývá hned třemi extraligovými mužstvy v podobě Pardubic, Hradce Králové a Letohradu. Očekává se tak nemalý zájem fanoušků a vy k tomu můžete vydatnou měrou přispět.

Loňský ročník se uskutečnil taktéž na půdě České republiky v Přerově a Zlíně, kde se poprvé v historii představily juniorky do 20 let. Nyní přichází na řadu ještě mladší dívčí kategorie v podobě juniorek do 18 let. Ty budou chtít zajisté navázat na premiérové světové zlato dvacítky z předešlého Světového poháru. Zásluhu na neustálý rozvoj ženského hokejbalu má samozřejmě i Mezinárodního hokejbalová federace v čele s jejím předsedou Georgem Gortsosem, který se rozpovídal pro web isbhf.com: „Chtěli bychom poděkovat Českomoravskému svazu hokejbalu za to, že opět bude hostit mnoho talentovaných hokejbalistek a hokejbalistů, pro které se může jednat vůbec o první mezinárodní zkušenost,“ byl potěšen George Gortsos.

Kanadská šestnáctka opět dodá dva nabité týmy

Česká republika má s pořádáním vrcholných mezinárodních turnajů ty největší zkušenosti a každé mistrovství světa či Světový pohár byl vždy povedenou záležitostí. „Dobrovolníci a jejich oddanost organizovat takovou akci je tajným receptem pro úspěšné konání turnajů Mezinárodní hokejbalové federace. Navíc když k tomu připočteme výbornou práci organizátorů, kteří vytváří výbornou podporu hráčům, trenérům, rozhodčím, rodičům a fanouškům, aby si užili úžasnou hokejbalovou podívanou na nejtalentovanější hráče z celého světa,“ zdůrazňuje prezident ISBHF Gortsos, jenž je stejně jako my na Světový pohár již nyní pořádně natěšený.

Na prosincovém zasedání předsednictva Českomoravského svazu hokejbalu navíc jeho předseda Martin Komárek prozradil předběžně domluvené osazenstvo Světového poháru. V kategorii chlapců do 16 let by měly dorazit dva týmy Kanady, jeden ze Spojených států americký, účast přislíbil také výběr Velké Británie, Slovensko, česká šestnáctka a předpokládá se i stejně jako na předešlém Světovém poháru i účast nejmladšího výběru na turnaji v podobě české reprezentace hráčů do 15 let! A to zdaleka není vše, na turnaji by se měly představit další dva týmy, o kterých budeme zavčasu informovat. Světový pohár juniorek U18 se může těšit na klání mezi domácí Českou republikou, Slovenskem, hokejbalistky z USA a Velké Británie. Čeká nás zajisté zajímavý mezinárodní turnaj, na který jste s předstihem všichni srdečně zváni!