Menu Zavřít
Více Zavřít
Rozhovory

Kapitán Luke Prokop: Je to moje největší vítězství v kariéře

2. 7. 2018 | David Šimon, Vojtěch Jurák
Luke Prokop provedl jako kapitán Kanadu West celým turnajem až k titulu, ve finále jeho tým zdolal Slovenko 3:1. Sám hráč tento úspěch označuje jako svůj největší v dosavadní kariéře.
 

Trvalo jim více než 28 minut, než vstřelili svou první branku v zápase. Navíc v tu dobu už prohrávali 0:1. Kanaďané však prokázali velkou vnitřní sílu, odhodlání a ještě před druhou přestávkou skóre otočili. A nakonec došli až k poslednímu, nejsladšímu vítězství na turnaji. „Slováci do toho dali všechno, ale my jsme bojovali a věřili, že jsme schopni udělat opravdu cokoliv pro vítězství,“ svěřil se Luke Prokop po zápase.

„Byl to opravdu náročný zápas. S Čechy jsme sehráli skvělou bitvu v posledním zápase skupiny, takže jsme byli na finále připraveni. Ale nevěděli jsme, co přesně od Slováků čekat, protože jsme se s nimi dosud nepotkali. Bylo to velké drama, ale nakonec jsme to zvládli a došli si pro vítězství,“ zhodnotil kanadský kapitán průběh zápasu. Kanada West díky triumfu ve finále zůstala také jediným neporaženým týmem na turnaji. „Je to úžasné, rozhodně můj největší úspěch v kariéře. Už dříve jsem dosáhl na různá vítězství, ale tohle je jednoznačně top,“ neskrýval kanadský hráč své nadšení.

Prokop byl jedním z lídrů Kanady na turnaji a jako jeden z nejlepších obránců se také dočkal ocenění ze strany organizátorů. „V tu chvíli jsem ani nevěděl, jakou cenu přebírám. Prostě jsem tam šel, potřásl si rukama se všemi... Je to pro mě pocta. Ale náš triumf byl především týmový a takové ocenění by si zasloužil kterýkoliv z mých spoluhráčů.“

Mladý obránce si také pochvaloval čas, který spolu s týmem strávil v České republice. Kanada West odehrála nakonec všechna svá utkání ve Zlíně. „Byl to neuvěřitelný zážitek. Zlín hostil skvělý šampionát, kterému nic nechybělo. Samotný turnaj byl fenomenální. Jsem pyšný, že jsme toho mohl být součástí.“